2017

Teaser December
Året er 27 EH december måned. Vandringsmanden Sigurt har haft en spændende rejse, hvor han blandt andet fik set den storslåede Lysfest, som Tharkien traditionelt holder i december måned, for at fejre at den mørke tid går på hæld, og lyset vender tilbage til Niraham og en dyb reflektering af året der gået.

Traditionen tro holdes den i familiens favn, men Sigurt har været så heldig at blive budt velkommen ind og fejre festen sammen med en tharkinsk familie. Her går fortællingerne rundt om aftensbordet, omkring de tumulter der har været omkring valget, og om hvilke komplikationer Magiens Cirkels tilstedeværelse i Tharkien har medført.

Til trods for den indtægtsrige handel det har givet, har det ikke været uden problemer, især under valget hvor magiens Cirkels bygninger har lidt under hærværk og sabotage. Men trods den nedtrykte stemning omkring denne fremmede magt, kan Sigurt godt mærke på sine værter, at det ikke er det der trykker dem, det er den kommende koldeste vinter hidtil der foruroliger dem, især fordi Paest er pestramt, og indbyggerne der har ingen muligheder for at genopfylde deres depoter.

En stille bøn går til Dilarna om at lette sit tag i byen, inden vinteren for alvor træder ind. Sigurt fortæller sine værter, at han har oplevet handlende i Det Chartonske Imperium blive holdt tilbage, deres karavaner ransaget og nogen endda anklaget for illegal handel. Han oplevede en offentlig rettergang af 4 elviske diplomater fra Eislonien, der desværre endte ud i, at de blev erklæret skyldige og henrettet, til stor jubel for menneskemassen der var stimlet sammen for at overvære rettergangen. Sigurts værter er chokerede, men fortæller, at det ikke kun er hos dem og Imperiet der sker ting. I det der i dag er kaldet Det Imperielle Zara’Bash er der blevet brændt fæstninger ned til grunden, den lokale befolkning har set passivt til imens det skete, som om de var blevet advaret på forhånd, og bekymrede sig mindst muligt omkring hvad der sker med de imperielle tropper der var udstationeret i fæstningerne. Sigurt klukker og ryster let på hovedet, hvad er det dog for en verden de lever i, i dag? Han takker sine værter for måltidet og et sted at hvile, og drager videre mod Narabond og hans onkel.

Undervejs hører han nyhederne om at Emyrianske diplomater er gået ombord på Mirr Tarn skibe, med kurs mod de elviske riger, han mærker også en rysten gå i gennem jorden, og hører et ekko af en tromme. Uden nærmere betænkeligheder fortsætter han sin vandring og ankommer til Fede Svends kro. Sigurt ankommer, og sætter sig til rette ved sin sædvanlig plads ved ilden, hvor han kan følge med i alt hvad der sker. Hans blik falder hurtigt over en gruppe dværge der drikker tæt igennem, og glædeligt fejrer at en ny konge under bjerget er blevet udnævnt i Darconien.

Olga kommer hen til Sigurts bord med et stort krus mjød og med et stort smil på læben. Sigurt kan ikke lade være med at smile flabet til hende, for han ved at hun ikke kan holde igen med at fortælle. Og ganske vidst, går der ikke lang tid førend hun fortæller at have forstyrret et elskovssygt elverpar i laden, men der har vidst været faunevin i omløb, for det var en lys elvermand og en af de mørke elverfruer. Men selv det er ingenting i forhold til at Olga har hørt mærkelige lyde bag kroen og set skikkelser luske væk. Dagen efter kom hun ud til en gravplads der var gravet op.

Fede Svend kommer hen og lægger en arm om sin kones skuldre, og vil lige forhøre Sigurt om hvordan hans rejse til Tharkien gik, for han havde hørt, at der er gået pestinficerede sømænd i land i Kamirr og Etos. Olga kommer med en tør bemærkning om, at den vist godt kunne have været stoppet noget før, hvis de forbistrede sømænd havde gået i bad noget oftere.

Fede Svend bliver ligbleg og undskylder sig hurtigt med at der bliver kaldt på ham, han skal ikke nyde noget af Olgas skøre påfund igen, sidst mistede han en storetå til kulden.

Teaser November
Eislonien
Chartonske tropper har spottet en tilgang af fint klædte højelvere, langs den Eislonske landegrænse der ligger om det Chartonske Imperium. Med sig havde de skribenter og godt udrustede soldater. I de Eislonske havnebyer ud mod Ka-mirhavet, har de handlende mærket en voksende kontrol fra de Eislonske hærstyrker, som ses tydeligere og som oftere patruljerer rundt i gaderne og ved havnekajen. I handelsbyen der ligger på grænsen mellem Eislonien og Aihlann Bachir, har de Eislonske handelsfolk, under opsyn af hæren, ryddet deres forretninger og trukket dem tilbage over grænsen. Al handel i byen er midlertidigt stoppet. I Eislon er der spottet en delegation af diplomater fra Santilia ankomme til senatet, hvor der holdes møder for lukkede døre. Medlemmer fra Istezari slægten anråber rasende senatet til at tage handling og finde de skyldige der har overfaldet deres karavaner. Men det virker ikke til at senatet vil tage stilling lige foreløbigt og de afventende Istezari medlemmer ser sig tvunget til at afvente senatets beslutning.

Santilia
I Akanthus landstedet er møderne mellem adelsslægterne endelig ved at være overstået. Der mangler kun nogle enkelte opgaver, inden den retmæssige arving kan sætte sig på tronen i Santilia. Trods tumult midt i det hele, så er enigheden ved at brede sig mellem folket, og jubel begynder stille og roligt at indfinde sig. Fyrst Anarion Istezari har sendt sine tropper ud til alle adelsslægterne i Santilia, for at endevende samtlige af deres ejendomme. Hans søgen efter sine ejendele tager ingen ende.

Narabond
På befaling af Rigskansler Elizabeth Narabond er Primus Irius Situs eskorteret fra Kungstad til Etos, for at komme til privat audiens hos Adelina Cristolino. Rundt om i lenerne med godkendelse fra Rigskansleren, er mørketvingere gået i gang med at opspore og indfange Kultister.

Tharkien
Valget er overstået! Men til stor ærgrelse for det Tharkinske folk, så må udnævnelsen af den nye ledelse vente. Der er opstået skeptiske øjne og mistænkelige hændelser, i forbindelse med Magiens Cirkels opgave i at beskytte valgets rette gang. Disse hændelser kan ikke forklares, men de midlertidige højeste instanser i Tharkien, beder folket om at forholde sig roligt. Dette kan dog ikke standse flere byer i at gå i panik. Frygten for fremtiden breder sig, og den tidligere jubel er nu erstattet af mangel på håb.

Plen
Festlighederne gennem endnu en Ragils måned er afsluttet. Men ikke alle jublede lige højt i Flammernes katedral hele tiden. Der blev en aften forsøgt at tage diverse relikvier fra katedralen, af sortklædte uidentificerede mænd. Indbruddet blev opdaget efter få sekunder, da ingen normalt kan nå at banke på døren, uden at blive opdaget. Disse mænd blev tilbageholdt og forhørt gennem mange timer. Men katedralens tålmodighed var kastet væk for den aften, og de sortklædte mænd overlevede desværre ikke ret længe. Det sidste man hørte dem sige var: ”Det er vores! I kan ej nægte vores betalers ord! ”

Sladder fra Kroen
Fede Svend har hørt fra en budbringer, at den sure spidsøre i skoven, skulle efter sigende være blevet edderspændt rasende efter at have mistet sin kone til en anden spidsøret elsker. Fede Svend gad godt tænke sig at møde denne famøse elsker og få konkrete beviser på, hvordan elvere bliver gravide når de kysser. Olga har hørt at medlemmer af magiens cirkel siges at handle med ulovlige remedier til mørke formål. En blå kåbe har fablet på kroen og fortalt, at lensherren i Østlenet er blevet forlovet, med en emyriansk ungmø. Store Hans har sat Fede Svends ko, Oline, til salg. Der er indtil videre fem mulige købere, og Fede Svend er ikke en af dem. Olga mener stadig at alle mænd mellem 15-65 skal afluses. Hun tilbyder nu derfor en gratis aflusning, ved køb af en tønde vin. Fede Svend har hørt om en bestemt kvinde. Denne kvinde skulle tilsyneladende kunne finde ud af, at få både elvere, orker, sortelvere, præster, druider og alt muligt andet, til at holde kæft på samme tid, på samme sted. Fede Svend søger derfor denne kvinde til at håndtere hans besværlige gæster. Hun skulle efter sigende udgive sig for at være en herre og være glad for at råbe.

Teaser Oktober
Santilia
Et stormøde har fundet sted i Akanthus familiens palæ. Til dette stormøde skulle der efter sigende have været inviteret repræsentanter fra samtlige skovelviske huse. Mødets vigtighed er endnu ikke bekræftet, men ingen måtte forstyrre eller larme på gangene imens dette fandt sted. Umiddelbart efter mødets afslutning, så man en diplomatisk delegation forlade palæet. Deres retning er senere bekræftet som værende mod Eislonien.

Plen
Flere og flere skibe på vej mod Plen bliver i øjeblikket angrebet. Det er hovedsageligt handelsskibe disse angreb går ud over. Flere og flere af Plens borgere er begyndt at få indtrykket af, at ingen er i sikkerhed, hvilket skaber voldsomt meget panik og rædsel. Hvem gerningsmændene er, ved ingen endnu. Men én ting er sikkert – De leder efter noget bestemt.

Tharkien
Valget i Tharkien har stadig intet resultat. Optællingen af stemmer er i gang, og folket venter med spænding. De politiske instanser mener dog, at alt ser godt og lovende ud for landets fremtid. Indtil videre viser stemmeoptællingen, at Ledestjernen og Det Blå Kompas ligger uhyggeligt tæt. Mange fester bliver afholdt dagligt i Tharkiens byer, hvor håbet om en god fremtid stråler ud af folkets jubel. I byen Paest er man dog meget bekymrede. Valget er ikke slut endnu, og der er allerede 41 døde, 65 kvæstede og 97 lettere sårede grundet slagsmål. De fleste af disse slagsmål er forsøgt stoppet, men folket er for opstemt til at reagere. Større midler må tages i brug, hvis befolkningen skal komme helskindet gennem resten af valget.

Roul-Assin
En delegation fra Bjørngaard har taget en stor beslutning. I deres flammende tro på Ragil, har de set sig nødsaget til at drage mod Kungstadt, for at støtte op om Ragils tropper. Kærligheden til deres hjemland forsvinder aldrig, men deres formål i at tjene Ragils ord om krig og forandring, kan i deres øjne ikke længere foregå i Roul-Assin. Ingen åndetro roulere betvivler Bjørngaards rouliske ære, tværtimod. De forstår denne handling, og de forstår hvorfor det skal ske nu. Det rouliske mod vil altid flyde i deres blod, Ragils flammer vil altid brænde i deres hjerter – og med de ord rejste de sydpå. Børn, kvinder og ældre er rejst til deres slægtninge i Roul-Assin. Nok er Bjørngaard forladt, men vil aldrig blive glemt.

Sladder fra kroen
Fede Svend har hørt et rygte om et skyggespil, der skulle forekomme i Vinterskoven inden længe. Han ville så gerne deltage selv, men kroen styrer jo ikke sig selv. Men han opfordrer andre til at tage derhen og prøve lykken. Måske man får sjældne genstande at se, hvem ved? Olga er træt af alle de lus som Fede Svend tager med hjem. Især dem der sidder på mennesker. Hun søger derfor en udrensningskur på alle mænd i alderen 15-65 år. Fede Svend snakkede med en herre forleden, der fortalte at der er kommet en ny Baron i Vinterskoven. Denne Baron skulle vist være ret glad for flerkoneri. Store Hans har åbnet sin egen kro lige overfor Fede Svends kro. Der er splittelse i byen og priserne på drikkevarer styrtdykker.

Teaser September
De elviske riger
Der er igennem det seneste stykke tid, blevet observeret færre handelskaravaner til Etos fra de elviske riger. Mange af de etablerede handelsaftaler med Etos er trukket tilbage - ingen ved rigtigt hvorfor de elviske slægter har valgt dette, men dog er det en realitet. Der er dog set flere handelskaravaner mellem Eislonien og Zara’Bash end normalt. Rundt omkring på Niraham er livstræernes kraft endelig tilbage på det niveau de var på før maj måned. Planterne og træerne rundt omkring livstræerne har også fået deres livskraft tilbage, nogle har endda skudt nye stiklinger op.

Narabond
For første gang nogensinde er der blevet udført en såkaldt ”blodørn” i Narabond. Kungstadt var fyldt til randen med mennesker der ville være vidner, til en så morbid henrettelse, som aldrig før er set udført på disse kanter. Kaptajn Edvard Stoltsfeldt var navnet på herren, som skulle blive et liv kortere. Hans forbrydelser mod tronen lød på højforræderi. Hvad præcis kaptajnen havde gjort, blev nøje forklaret for en gruppering af roulere, der desværre også havde været ofre for hans handlinger. Handlinger der tilsyneladende havde været et forsøg, på at skade forbindelsen mellem Roul-Assin og Narabond. Men ingen i Narabond var herefter i tvivl om, hvad der sker med en person, der er skyldig i højforræderi. En vølve fra Roul-Assin udførte derfor denne blodørn, som kompensation for hvad der havde været budt hendes folk, og blikkene sad fast på hver eneste bevægelse fra hendes krop. Den skyldiges skrig kunne høres i hele området, og ingen forsøgte at stoppe det. Selv ikke hans egen familie, hvor selv hans to små søstre var vidner. Et dekret er kommet fra paladset om at Magiens Cirkel er den lovlige instans for troldmænd i Narabond og at den nyudnævnte leder af magiens cirkel i Narabond er primus Irius Situs. For blot nogle få måneder siden blev ordren til at genopbygge byen Akosheim, der ligger syd for Kungstadt givet. Denne by står i dag færdigbygget. Byen er et pragteksemplar af godt solidt håndværk, der er vævet sammen med magisk hjælp, og her bliver det nye hovedsæde for Magiens Cirkel i Narabond placeret.

Vinterskoven
Der er blevet observeret flere og flere Valknar kultister strømme til Vinterskoven i den seneste måneds tid. Det er stadig uklart hvad deres mål er, men de bekæmper alle der står i vejen for dem. Heksecirklen der er i barnegraven, har vokset sig større og samler mere og mere kraft. De der har forsøgt at gøre noget ved den, er blevet ramt af forbandelser. Det er stadig uklart om det er mere end én heks der står bag dette, og hvor disse eventuelt skulle befinde sig.

Rygter fra kroen
Fede Svend har hørt, at hvis man binder et bundt kløver og dunhammer under sit leje, så skulle man kunne holde natten ud. Med et smørret smil, klasker han Morten på skulderen, for det vil han i hvert fald prøve når han skal hygge sig med kropigen Emma senere. Fede Svends ven, Morten Langfinger, har været oppe og se den omtalte heksecirkel og er ikke synderlig imponeret over den. Han er sikker på, at det ikke har noget med hekse at gøre, men blot dovne gravere der ikke har gjort deres gravearbejde ordentligt. Fede Hans hørte nogen sige, at de tabte varer fra Istezari-karavanerne, er dukket op på det sorte marked i Etos og Narabond. En af handelsvarerne skulle efter sigende være stål. Fede Svend har fået at vide, at en sød klosterpige er blevet forlovet. Svend er meget forvirret over dette og vil gerne vide mere om piger fra klostre. Især delen med at de pludselig kan gifte sig.

Teaser August
Narabond
Den sidste måned er der strømmet soldater til den enorme lejr uden for Dullstadt. De sidst ankomne er et kontingent af Løveriddere fra Plen. På deres blå og røde bannere kan en krone ses på hovedet af løven. I Vinterskoven skulle en bortmaning af en hekseskygge have fundet sted dog, ikke uden problemer, præcis hvad der skete vides ikke helt endnu. Der er observeret mange aktive Valknartilbedere i lenerne, mere en sædvanligt, hvad deres mål er vides ikke endnu. Magiens Cirkel er begyndt at være aktivt igen i lenerne, der er dog ikke kommet en officiel udmelding fra hoffet omkring et eventuelt samarbejde endnu. Mester Alak Nordvind af Mørketvingerordenen er blevet set i Etos træde ind i mørketvingerordenens råds lokaler, hvor han har samlet sit råd omkring sig. Mange høje råb og diskussioner er blevet hørt fra lokalerne, endog er et rådsmedlem blevet set fjernet fra området under bevogtning af Krafvogtere. For tre dage siden er der kommet et dekret fra Mester Alak Nordvind af mørketvingerordenen, dette lyder således. ”Dekret til alle menneskelige og halvelviske Mørketvingere der hører under Mørketvingerordenen i Etos. Fra dags dato skal ingen Mørketvingere under vores orden udøve hjælp til nogen elviske nationer eller personer fra samfund der ligger i disse lande. I tilfælde af at en Mørketvinger, under min orden, findes assisterende en af disse nationer, samfund eller personer der tilhøre Eislonien, Santillia eller Buranus, vil personen blive bandlyst fra ordenen og anset som Renegat i henhold til Magiens Cirkels love. Stormester Alak Nordvind Af Mørketvingerordenen, Etos. ”

Emyr
Det Emyrianske folk er spændt på det kommende bryllup mellem den afdøde Kong Archibalds Datter, Prinsesse Archilia Westfeldt, og Jarlen af Glucksburg, og derved vil en ny konge være igen i Emyr.

Tharkien
Folket er spændt over hvorledes det kommende valg vil gå, og hvem der bliver den nye Tharkin af landet. Magiens Cirkel i Tharkien har udtalt, at de kun vil skride ind hvis personer forsøger at snyde gennem magi, og straffen for at forsøge at manipulere valget vil være renegat-status for enhver der prøver.

Eislonien
Efter flere tropper af Istezari er faldet, og en af familiens miner skulle have været plyndret af oprørere, har Fyrst Istezari tilbagekaldt alle sine tropper der patruljerer de elviske lande tilbage til familiens områder.

Rygter fra kroen
Fede Svend er kommet hjem efter sin tur ned for at tale et alvors ord med ham den hvide trylle tosse. Han siger han har hørt på vejen, at et skib fra Mirr'Tarn skulle være sejlet ind i havnen i Tharkien. Næsten alle ombord på skibet var enten døde eller udsultede efter at have sejlet i over 2 år mod vest. Det forlyder sig dog, at Kaptajnen skulle have hvisket, at de har fundet et nyt land. En mand i Paest er set træne en ræv til at gå ind i et hønsehus, det forlyder sig at ræven ikke overlevede. En ny by er under opbygning i Narabond, og det forlyder sig, at flere tryllere skulle have spist frokost ved muren. En mand er blevet arresteret ude foran fede Svends kro, han skulle efter sigende have forsøgt at stikke ild i kroen med et lys.

Teaser Juni
Narabond
For et par dage siden er der set fire sorte riddere gå ind i en fæstebondes ejendom, og kort tid efter forlade stedet igen. Da ordensmagten ransagede huset fandt de hele familien brutalt slagtet. Grunden til dette kendes stadig ikke. Efter mange overfald på de Narabondiske handelsruter har Kaptajnen for 27 let infanteri enhed fået til opgave at sikre sig, at de Narabondiske handelsruter bliver sikret....

Teaser Maj
Narabond
Det diplomatiske korps fra Narabond har lavet en udvekslingsaftale med Jarlen af Glucksburg om at få frigivet krigsfanger, som skulle være blevet taget fra begge sider, under krigen. Heriblandt skulle der være flere højerestående adelige. De Narabondiske tropper ved Geistendorf er blevet trukket yderligere væk fra landegrænserne, samtidig skulle alle landområder i Emyr være blevet overdraget til Jarlen igen. På baggrund af dette har Jarlen af Glucksburg overdraget Ardan Kleimonts, Thorin Rarh og Alexander De Von Roost til Diplomatkorpset. I Kungstad har Elizabeth Narabond taget imod Adelina Cristolino fra Magiens Cirkel og Albian Cristolino. Imens disse to er til audiens hos Elizabeth Narabond, har deres 2500 troldmænd og kraftvogtere rejst en lejr et par timers ridt uden for Kungstad. Der er set en sort ridder komme til syne ud af ingenting i Vestlenet, som drager mod syd i søgen efter noget. Den Narabondiske Monopatkirke er kaldt til Kungstad af Elizabeth Narabond, årsagen til dette kendes ikke, men mange rygter går på, at da hun er af gammel gudetro, er det muligt at hun ønsker at opløse den Monopatiske kirke i Narabond. Set på Opslagsvæggene ved alle Narabondiske embedsbygninger. Eftersøgning af en Dilarnatilbeder med følgende beskrivelse: sortelver præst, der går rundt i fine sorte rober med Gul tabard. Denne præst virker til at være syg og går krumbøjet, ofte set bærende på et objekt indviklet i sort stof og røde bånd, dette kunne godt være et våben. Han er anklaget for mord, mordforsøg, skade af ejendom, samt andre Narabon-diske lovovertrædelser og skal anses for yderst farlig. Der er udlovet en dusør på 75 sølvmark for tilfangetagelse og overbringelse til nærmeste garnison af denne person, ses helst værende i live ved overbringelse.

Tharkien
Tiden for det tharkinske valg nærmer sig, og flere af de store familier er begyndt deres valgkampagner. Valget kommer til at stå i sensommeren og vil have stor indflydelse på landets fremtid. Selvom mange forventer at valgkampene kommer til at fokusere på handelsskatter og piratbekæmpelse som altid, så kommer magi også til at spille en stor rolle. Særligt interessant er det, at en større politisk koalition er begyndt at arbejde på at tharkinske ekspater, altså tharkinere som ikke befinder sig i landet under valget, også skal have lov at stemme. Hvis denne bevægelse vinder frem, vil et enormt embedsværk blive sat i gang for at indsamle stemmer fra tharkinske statsborgere i selv de fjerneste egne af Niraham. Handelsaftalerne mellem Magiens Cirkel og Tharkien, skulle efter sigende have bragt exceptionel høj indkomst til de Tharkinske handelsmænd. Leviatanske tropper der står i Geistendorf, skulle efter sigende have fået et tilbud fra Jarlen af Glucksburg om at blive hyret af Jarlen. Ultimatummet ved ikke at modtage dette tilbud skulle efter sigende være at han ville angribe Geistendorf og brænde byen ned.

Santilia og Eislonien
Alle skovelviske adelsfamilier har modtaget et brev fra Tillimanus Akanthus om frivilligt at deltage i et møde på hans landsted, og de kan sende 2 delegerede pr. familie. Alle disse familier vil blive lovet sikkerhed og frihed til at sige deres mening, samt at så længe de befinder sig på Akanthus landområder vil intet skade dem, da den fulde opbakning fra Enhjørningeordenen vil sørge for deres sikkerhed. Rygterne lyder at andre elvere fra Santilia også skulle være inviteret til dette møde, samtidig rygtes det at Istezari familien ikke er blevet inviteret til mødet, og medlemmer af familien Skhartiare er set bevæge sig ind på Akanthus landstedet. Rygterne fortæller at der den sidste måned er forsvundet flere Istezari karavaner i Eislonien og Santilia. De soldater der beskyttede karavanerne er faldet i kamp, og ikke en eneste er overlevet. Istezari familien er rødglødende over dette og er begyndt at kræve i senatet at karavanerne bliver fundet og leveret tilbage, samt at de får kompensation for de soldater de har mistet. Man har set Mir Tarn forsyningsskibe ligge til i Lechenstat og fragte forsyninger videre ind på elviske områder med karavaner, tungt bevogtet af Enhjørningeordenen.

Nordland
Handelsembargoen er begyndt at ramme Nordland. Færre handelsskibe ankommer til Nordland. Man har derimod set Elviske skibe patruljere handelsruterne ud for Nordland. De Nordlandske druider har siden sidste måned haft svært ved at komme i kontakt til deres Vættere.

Imperiet
Kampene omkring Dragegabet mellem Adrians tropper og Imperiet, har taget en uventet retning. Gom dorr's Than er blevet fanget bag fjendens linjer. Efter flere måneders ihærdig kamp, skulle han efter sigende været faldet og man regner med at de imperiale dværge der kæmpede ved Thanen's side er faldet sammen med ham. Da nyheden om dette rammer de resterende imperielle dværge, trækker de sig fra kampene og indgår en våbenhvile med Adrians general for at få udleveret deres Than. Da dette sker, fokuserer Adrian sin fulde hær mod de Catonske tropper, og det forlyder at cirka 100.000 Catonske tropper er faldet i denne kamp, hvor lyn og ild skulle have splittet himlen og ramt de Catonske tropper.

Sladder fra kroen
Fede Svend fortæller: ”Jeg har hørt fra en satyr at sortelvermænd bliver gravide ved at kysse, så jeg tror at Nezil nok er gravid nu, da satyren siger at have set ham kysse en elver tre gange. ” Man har i Vestlenet set en mindre enhed af Ragil præster og paladiner, disse har patruljeret sammen med Narabondiske soldater under Narabondisk fane. For to dage siden er der blevet set et blåviolet lys på himlen over Vinterskoven, og alle troldmænd, idet lyset kommer på himlen, følte at deres energier var fuldt opladet igen. Hvad årsagen til det er vides ikke, rygterne siger at nogen så noget falde ned fra lyset af. Der er opstået en kvinde bevægelse i Tharkien. Deres mål skulle være at få fjernet stemmeretten fra deres ægtefæller, fordi de ikke mener mænd laver nok mad. Det forlyder sig at Majbruden skulle være i særdeles høj kurs i år og købes for en tønde mjød, henvendelse kan ske til den lokale Shau Garou afdeling.

Teaser April
Narabond
Et dekret er udgivet fra hoffet, at fra denne dag er Hertuginde Elizabeth Narabond indsat som Rigskansler af Narabond, indtil den dag hvor Lochtar Narabond den II er kommet af alder og kan tage sit hverv som Konge af Narabond. Rigskanslerens første dekret er afskaffelse af efterretningstjenesten kendt som Nøglerne, de ledende instanser for denne er blevet anholdt og offentligt dømt for landsforræderi og derefter hængt. De Narabondiske tropper er over den sidste måned blevet trukket ud af Emyr, der er dog stadig mange tropper ved områderne der går op til Emyr, der skulle være blevet sendt diplomater afsted imod Emyr.

Emyr
Efter de hårde kampe har Jarlen af Glucksburg med de monopatiske tropper redet mod Geistendorf, som er under kontrol af de Tharkinske Leviatan lejesoldater. Med sig bringer han store dele af sin hær. Der er dog efterladt nogle få delinger til at bevogte grænseområdet op imod Narabond. I Emyrendorf har der været mange diskussioner i rådet om den kommende konge. Ikke alle er enige i hvem der skal have den ære at bære titlen, nogen mener man skal følge gammel skik, andre mener at jarlen af Glucksburg skal have den ære samt få mener, at det var General Kardinalen af den monopatiske kirke som vandt krigen for dem, og derfor burde denne ære tilfalde ham.

Santillia
Den tidligere Ypperstepræst af Nimar, Tillimanus Arkantus, skulle være vendt hjem og have overtaget styringen af familiens ejendomme. Han skulle have tilkaldt alle de adelige af Santillias familier til sit hjem. For blot et par dage siden er der ankommet et kontingent af medlemmer fra Enhjørningens orden, og da Tillimanus træder ud for at tale med kaptajnen af dem, skulle de alle have knælet for ham.

Eislon
Der er over den sidste måned blevet begået røveri imod Istezaris karavaner, og de skulle efter sigende have mistet en del stål og andre varer som var på vej imod den Eislonske hovedstad.

Roul-Assin
Det kan nu mærkes en del steder, at der er handelsembargo fra mange lande imod roulerne. Flere og flere er begyndt at klage over disse tiltag til jarlerne, endog skulle det være kommet Dronning Sida for øre, at flere er begyndt at blive påvirket af denne handels embargo, hvilket ikke skulle passe hende særlig godt.

Etika
Ekkoet runger tungt og blodet stivner stadig fra de intense stridigheder der har fyldt Etika og resten af Underverden det sidste halve år. Liv er gået tabt og sjæle er blevet knust, i kampen om at finde det nye regerende overhoved af den sortelviske race. Mange huse, selv flere højtstående, har måttet se deres nederlag i øjnene og derfor bøje sig i støvet, men ikke alle med deres liv i behold herefter. Alliancer er dannet, nye bekendtskaber skal testes, og alle skal nu vise sig værdige, til at forblive en del af en ny æra. ”Alle har haft deres egen mening om hvem de mente burde krones. Men alle tog de fejl. Ingen havde forudset at en så ukendt ville rejse sig højere end nogen anden, og storme alle kandidater til side. Kun få kandidater overlevede denne storm, men spørgsmålet er, om de mon ønsker deres liv intakt, når deres vilje ikke blev til handling. Den nyudnævnte Kejserinde er svaret. Svaret på at ingen skal vide sig sikker på hvem de har med at gøre, når så intense begivenheder som en kroning, skal finde sted i hovedstaden. Denne frue er gnisten der stadig er tændt, selvom man kun kan ane aske i horisonten. Hun er styrken der driver vores mod, og hun er næven der gør at racen endnu engang skal herske. Hun er Akisra, og vi kæmper for hende til den dag Moderen kalder os til hendes haller! ” Dagen efter kroningen var alles sjæle og blod stadig i rus. Undtagen én. Den nyudnævnte Kejserinde var datter af en Matriark som alle troede ville rejse sig til storhed. Kejserinden havde i nogen timer stirret intenst på sin moder. Og på et øjeblik gik denne Matriark fra at være i glædens rus, til at være et hoved kortere - ved sin datters hånd. Ingen skulle nogensinde påstå at være mere end hende der nu sidder på tronen.

I Emyr har de fire kirker og Magiens Cirkel udryddet de sidste blå kåber som ikke ville underkaste sig for Cirklens egenrådighed og magt over magi blandt mennesket. Det samme gør sig gældende i Gothia, hvor de nu også har den fulde kontrol over alle troldmænd.

Rygter fra kroen
Der skulle være dukket tre Vintheller op henholdsvis i Zara'bash, Tharkien og i Aihlann Bachir. Fede Svend påstår at han kan spise en halv gris samtidigt med han drikker en tønde øl - jeg ville ikke satse mine sølv-stykker på det. Der skulle være set en gruppe højelvere iklædt blå kåber i den Bangtesiske jungle. Det rygtes at Nezil har haft hemmelige møder med en lys elver ved det Tharkinske hellige træ - man tror de har kysset. Der går rygter om at Magiens Cirkels næste mål er Narabond. Det rygtes, at den tidligere stormester Uldur skulle være blevet set i Esos fortælle historier om den gang man tog til landet og hvordan de fandt paradis.

Teaser Marts
Dronning Tiri af Narabond har samlet sin hær igen efter en vellykket indtagelse af Geistendorf. Hun har stillet sig ved Morkenfeldts by, som er den sidste by tilbage i Norengard. Tidligt om morgenen er Jarlen af Glucksburg dukket op med ikke mindre end tredivetusinde Emyrianske tropper samt en garde på omkring femtentusinde af Emyrianske monopater, som er ledet af Generalkardinal Edmund Sicherhand.

Følgende er en beretning fra en Tharkinsk Leviatan soldat. ”Tidligt om morgenen bliver der slået alarm. Vi har sovet i ganske få timer, den enorme lejr er på den anden side. Fra hvor jeg står, kan jeg se op på et bakkedrag, og der ser vi et syn som aldrig er mødt os før; den enorme Emyrianske hær fylder hele den store bakke med bannere i alle mulige farver, samt jeg kan se en større del af Magiens cirkels medlemmer blandt Emyrianerne. En stemme kan høres klart og tydeligt ’jeg, Edmund Sicherhand, erklærer hermed dig, dronning Tiri af Narabond, for lovløs og for at have mod arbejdet den monopatiske kirke. Du er hermed ekskommunikeret fra den monopatiske kirke. Nedlæg dine våben, opløs din hær og modtag din straf fra den sande monopatiske kirke. ’

Vi bliver her beordret i geledder og klar til kamp.

Dronningen ignorerer dette, og kort tid efter bryder kampene ud. Mange tusinder dør i løbet af dagen, og ingen ser ud til at få et overtag af de hære der kæmper. Dronningen leder et kavaleriangreb ind mod den centrale linje for at bryde denne. Jeg står kort bag den emyrianske centrale linje. Jeg kan se et kavaleri som kommer galoperende imod os. Jeg trækker buen tilbage og tager sigte mod den første af Ridderne. Med ét lader jeg min pil flyve, jeg kan mærke at noget trækker i mig og min pil sidder i halsen på Ridderen. Hun falder bagover til jorden, og med et ser jeg kavaleriet ramme soldaterne foran mig - et skinnende glimt fra et sværd”

Kavaleriet rider igennem linjen, men med et falder Dronningen af sin hest. En pil har ramt hende i halsen, resten af ridderne fortsætter igennem og ud på den anden side.

Hertuginde Elisabeth ser dette, og beordrer sin garde til at følge sig. Hun får kæmpet sig frem til Dronningen, som ligger livløst på jorden, og samlet hende op på en hest. Hun udsteder ordre på at beskytte dronningen, og der på ridder hun væk fra fronten. General Thorin Rarh og Lensgreve Alexander De Von Roost slår sig sammen og danner en bagtrop af kæmpende folk.

Kungstadt den seksogtyvende dag i den anden måned.

Pladsen foran Slottet er fyldt, og folket venter med spænding.

Ud af de store døre træder Elisabeth Narabond. I sin ene hånd bærer hun den Narbondiske kongekrone, i den anden holder hun en dreng, som få har set: Kong Valdemar og Tiris søn.

Hun Råber.

En Dronning er død!

HIL KONG LOCHTAR NARABOND DEN II

KONGEN LÆNGE LEVE.

Sladder Fra kroen
Det forlyder sig, at Nimars ypperstepræst Tillimanus Arkantus skulle have trukket sig tilbage for at varetage sin families interesser.
Flarns krone skulle efter sigende have været brugt under kampene i Emyr. Øllet i kroen er god, så skynd jer at købe den.
Det forlyder sig, at den rouliske stats-tro ifølge pålidelige vidner skulle være blevet ændret til nu at være tilbedelse af Tara.

Teaser Februar
Efter de voldsomme kampe, hvor kongen af Emyr faldt nord for Elengarz, har Dronning Tiri indtaget resten af Norengard. Midt i januar måned har hun beordret General Thorin Rarh af Plen samt Lensgreve Alexander De Von Roost til at gå ind i Westfeld, for at tage byen Geistendorf inden månedens sidste dag. Disse to, med deres riddere og soldater, er nu godt i gang med at gå igennem Westfeldt len, hvor de medbringer døden til alle som bærer våben imod dem. Elizabeth Narabond er blevet sendt mod Morkenfeldts by, som er den sidste uindtagne by i Norengard.

Troldmænd fra Magiens Cirkel har lavet en portal lidt uden for Nerlangen, hvori de har ført en god del af deres tropper gennem samt inkvisitører fra Tara, Jorin, Djorka og Ragil. Disse tropper er dukket op lidt uden for Sølvborg i Tharkien. Stormester Adelina Christolino af Magiens Cirkel er blevet set i Sølvborg, hvor hun har forlangt at mødes med det Tharkinske råd, dette er blevet efterkommet hurtigt.

Panikken har spredt sig igennem landet efter Kong Archibalds fald. Mange soldater er deserteret. De få steder hvor de Emyrianske soldater har forsøgt at holde stand, er faldet i Norengard. Jarlen af Glucksburg er rejst til Emyrendorf med sine styrker for at beskytte den Emyrianske hovedstad, på sin vej har han samlet alle tropper sammen han har kunnet komme i nærheden af. Da han ankommer til Emyrendorf, går han straks i gang med at fortificere og indhente proviant fra nærområdet.

Rygterne siger, at i Etika er de største huse samlet for at vælge en ny Kejserinde af underverden, ingen ved præcis hvor de står. Alle fra overfladen som har forsøgt sig adgang til underverden er ikke blevet set eller hørt fra. Kun enkelte sortelvere og breve har forladt underverden. En af disse er blevet fundet død kort fra grænsen til Nordlenet. Det siges, han skulle have båret et brev hvor meget af skriften var ulæselig, dog har man kunnet se et sted at der har stået ”Tiden er inde”. Hvad dette betyder vides ikke.

Det forlyder sig, at Ithil Sintl Skhartiare har samlet en enorm formue sammen gennem handelsaftaler med dværgene, hvad denne formue skal bruges til er stadig uvist. Samtidig er familien Skhartiare begyndt at blande sig i det politiske spil i senatet. Rygtet siger, at der er blevet pågrebet en gruppe torne i nærheden af Santillias Midterrige, og disse skulle være under streng afhøring. De elviske riger Santillia og Eislonien har over den sidste måned henstillet al handel med Roul-Assin på ordre af Senatet.

Hammer syndikatet fra Vinterskoven har indgået handels alliancer med elvere og Narabond det forlyder sig at de har tjent en formue gennem disse aftaler.

Der går rygter om, at i Landiska er der begyndt at samle sig store forsamlinger af mallere. Det rygtes at disse skulle være ledet af Røde Orm. De Nordlanske handelsfolk har over den sidste måned modtaget mange handelsvarer fra Etos, Tharkien, Paravien og Plen, for et par dage siden lagde endog et elvisk handelsskib til fyldt med korn og andre eksklusive varer. I Blådal er der faldet halvanden meter sne den sidste måned, men folket gør stadig klar til Roks komme. Dog er der store bekymringer omkring den faldne handel over den sidste måneds tid, karavaner fra Etos, Paravien, Tharkien samt Dværgene er aldrig kommet frem med handelsvarer som er blevet bestilt, dette kan de almene Rouliske borgere mærke, især i områder som Blådal og Markenhorst.

Sladder fra kroen
Det forlyder sig, at alle Vinthel Fyrsterne skulle være samlet i Kalans tårn. Der rygtes, at være set medlemmer af de grå disciple i Aihlann Bachir.
Det forlyder sig, at Flammernes Katedral er blevet bestjålet af en person der var iklædt mørketvinger klæder, og genstanden som skulle være taget er ifølge rygterne et Flarn relikvie.
Den tidligere stormester Uldur skulle være blevet set i Esos fortælle historier til børnene omkring den gyldne brønd, imens han røg på sin pibe. Man skal ikke købe vinen, for den er fortyndet.

Teaser Januar
I det nordlige Emyr har Magnus af Sankt Viktors orden ledet en hær på knap tyve tusinde Ragiltro samt inkvisitører fra Jorin, Djorka, Taras kirke og Magiens Cirkels moralske kodex-vogtere ind i kampen imod Nerlangen, og familien Randals ellers mangeårige hjem er faldet efter få dages kampe.
Hele familien og deres lærlinge er blevet udrenset, og deres biblioteker er blevet beslaglagt af Tarakirken. Der er nu indgået en enorm jagt på Emyrianske kåber i hele Norengard. Der gives ingen nåde når de bliver fundet, yderligt er der udlovet en dusør på 30 sølvmark for at indlevere en Emyriansk kåbe og 15 sølvmark for informationer der fører til anholdelse af Emyrianske kåber til en af disse kirker eller Magiens Cirkel. Yderligere har disse allierede trukket styrker fra Paravien og Tharkien ind i Gothia, også her har de mødt få kampe, og alle der har modsat sig dem har mødt et endeligt nederlag. I Zara'bash forlyder det sig, at der er indgået diplomatiske aftaler med Al'Hazifs broderskab, hvorefter disse styrker har forladt Zara'bash og trukket sig tilbage til Etos.

I grænselandet mellem Narabond og Santillia har man observeret en menneskelig skikkelse der bærer det hvide ordens tøj som tilfalder en Mørketvinger af rangen mester, og som gammel tradition byder, bærer han et rødt skærf som indikerer han er medlem af Magiens Cirkel. Hvisken blandt landsbyboere siger det er Alak Nordvind der er rejst igennem deres byer, men med hvilken formål vides ikke.

Den Rouliske flåde har efter sigende drevet alle pirater på flugt fra Ishavet, der er lagt handelsskibe fra huset Na-drake til i Skarpheidinstad. Disse har medbragt vokslys og andre lækre handelsvarer fra Nirahams store byer. Dronning Tiri af Narabond har i den tidlige del af december måned beordret sine hærstyrker til at krydse grænsen ind til Emyr. De to hære mødtes en morgenstund lige nord for Elengarz. Som dagen skrider frem, bliver kampen mere brutal. Magi splitter himlen, folk skriger af smerte når de ligger hvor de bliver slået ned. Mange adelige på begge sider mister deres liv, men endnu flere soldater må lade deres. Et kort sekund ser Lensgreve Alexander De Von Roost sit snit; En åbning i den Emyrianske taktik har ladet Kong Archibalds venstre flanke åben. Han beordrer Nimranns orden ind, de tvinger deres heste frem, mens de fælder store mængder af soldater. Foran dem står Kongen med sin personlige garde. Lensgreve Alexander De Von Roost råber til sine riddere, at de skal fælde garden, han selv sporer sin hest imod kongen, og med et sving af sit sværd ryger Kong Archibalds hoved igennem luften. Den emyrianske hær begynder at flygte, da det går op for dem at Kongen er faldet, Dronning Tiri lader den Emyrianske hær flygte.